overvaagning 2

3 tips för övervakning

Kom ihåg detta när du vill skydda ditt hem.

3 maj 2016

Innan du skaffar en övervakningskamera bör du fundera på var den ska sitta, om den ska vara trådlös eller trådad och om du får filma där du har tänkt dig.

Här är 3 oumbärliga tips att tänka på innan du monterar en övervakningakamera:

1: Säker placering av övervakningskameran Gör det omöjligt för inkräktare att förstöra övervakningskameran och därmed möjligheterna att spela in bevis. Montera kameran där den inte är speciellt synlig, eller så högt att den inte nås utan hjälpmedel. Samma sak gäller givetvis för ström- och nätverkssladdar. Det effektivaste sättet att skydda kablarna är att borra ett hål i väggen bakom kameran och föra in dem i huset den vägen.

2: Välj en övervakningskamera med trådlösa nätverk De flesta övervakningskameror ansluts till routern via kabel, men vi rekommenderar en kamera som även fungerar med trådlösa nätverk då det gör dem mycket enklare att placera eftersom du slipper dra nätverkskablar. Var bara uppmärksam på att de flesta kamerorna måste vara anslutna till en dator via en nätverkskabel för att kunna installeras, men efter installationen kan de användas trådlöst.

3: Bryt inte lagen Den primära avsikten med övervakningskameror är givetvis att hålla utkik efter tjuvar och andra ovälkomna gäster samt att kunna spela in om något händer så att det kan användas som bevisföring. Du måste dock komma ihåg att det bara är lagligt att övervaka ditt privata område. Var noga så att kameran inte ens kan se grannens tomt, någon annans hus eller offentliga platser som trottoaren utanför grinden eller trafiken på gatan utanför.

Kanske är du intresserad av...