Pentax wg-2

Dyk med Pentax

Pentax uppdaterar sina vattentäta kompaktkameror med två nya modeller, varav den ena håller reda på var du är.

20 februari 2012 av Markus Dahlberg

Pentax släpper en serie om två vattentäta kameror – Optio WG-2 och Optio WG-2 GPS. Som namnet antyder har kamera nummer två inbyggd gps för positionsbestämning av bilderna. För övrigt delar kamerorna samma specifikationer. De är vattentäta och klarar ett vattendjup på 12 meter. De är dessutom dammtäta och stötsäkra, vilket innebär att de klarar ett fall från 1,5 meters höjd. Den som står i skidbacken uppskattar säkert att de även fungerar när det är tio grader kallt ute.

De nya kamerorna är utrustade med en bakgrundsbelyst CMOS-bildsensor, vilket ger lägre brus när kameran är inställd på höga känsligheter (upp till ISO 6400. Upplösningen är 16 megapixel och de har en optisk zoom på 5x.

Bland finesserna finns höghastighetsfotografering med uppspelning i slowmotion och intervallfilmning. I läget Digital Microscope aktiveras sex led-lampor runt objektivet för optimal belysning av motivet. Vi hittar även funktioner som ansiktsigenkänning, där upp till 32 ansikten identifieras på 0,03 sekunder, och leendeavkänning, liksom 16 automatiska motivprogram.

Pentax Optio WG2 och Optio WG2-GPS släpps i mars och kostar 2899 respektive 3299 kronor.

Kanske är du intresserad av...