Kameratest: Samsung Galaxy S8+ mot iPhone 7

Samsung eller iPhone - vem har bästa kameran?

Kameratest: Samsung Galaxy S8+ mot iPhone 7

Avgör själv. Vi jämför bilder tagna med Samsung Galaxy S8+ och iPhone 7.

9 maj 2017 av Christian Slot

Samsung Galaxy S8 Plus har precis dykt upp i butikerna och telefonen är förstås försedd med den allra senaste kameratekniken.

Vi testar hur Samsung Galaxy S8+ står sig jämfört med iPhone 7, som tar erkänt bra bilder. I båda telefonerna sitter det huvudkameror på 12 megapixel, medan frontkamerorna är på 7 och 8 megapixel i iPhone 7 respektive Galaxy S8+.

Dra i skjutreglaget från sida till sida för att jämföra bilderna.

Utomhus

De flesta mobiltelefonkameror klarar sig bra utomhus i dagsljus. Det gäller även Galaxy S8+ och iPhone 7. Möjligen är färgåtergivningen aningen bättre och detaljerna lite skarpare i. Titta till exempel på byggnaden till höger.

När vi går in och testar kamerorna i dåligt ljus ser vi att iPhone 7 har svårt att hitta korrekt vitbalans vilket leder till att färgerna inte blir helt perfekta. Galaxy S8+ klarar sig bättre och tar bilder som dessutom har mer kontrast.

Dåligt ljus

Under dåliga ljusförhållanden kompenserar iPhone 7 detta genom att öka ISO-värdet. Det leder till att bilderna blir grynigare. Båda kamerorna klarar sig dock rätt bra.

Närbild / Makro

Samsung Galaxy S8+ klarar sig bäst när vi går riktigt nära ett motiv. Detaljrikedomen och färgerna är bättre än vad iPhone 7 klarar.

Selfiekameran

Vad gäller frontkameran vinner iPhone 7. Den ger bättre färgrikedom och högre detaljkvalitet än Galaxy S8+ som tar bilder med lite urvattnade färger.

Läs testerna av Samsung Galaxy S8+ och iPhone 7 i Testzonen.

Kanske är du intresserad av...