Få skarpare bilder under videosamtalet

Ny förbättrad programvara från Skype och bättre optik i webbkameran från Logitech ger skarpare bilder under videosamtal via internet.

6 november 2007

Nu kan du slippa hackiga bilder och rörelser i slow motion under videosamtalet. Ett samarbete mellan leverantören av ip-telefoni Skype och tillverkaren av webbkameror Logitech har tagit fram ny programvara som utnyttjar Logitechs senaste webbkameror bättre och ger upp till fyra gånger skarpare bilder via internetuppkopplingen.

Logitech och Skype kallar kvalitetsförbättringen High Quality Video, och den nya programvaran överför bilder i en upplösning på 640x480 pixlar med 30 bilder i sekunden. Som jämförelse ligger standardupplösningen annars på 320x240 pixlar och 15 bilder i sekunden. Trots att webbkameror sedan länge har erbjudit högre upplösning har programvaran och internetförbindelsens hastighet inneburit begränsningar för bildkvaliteten. Det problemet rättar den nya programvaran till.

För att uppnå High Quality Video ska du använda Skype till ip-telefoni och ha en av Logitechs tre senaste webbkameror. Du måste också hämta nya versioner av Skypes och Logitechs programvara, ha en dual core-processor i datorn och använda en internetuppkoppling med en så kallad uppladdningshastighet på minst 384 kb per sekund. Uppladdningshastigheten är den hastighet med vilken din uppkoppling sänder data från datorn till internet.

Kanske är du intresserad av...