spectacles

Dessa solglasögon spelar in video

Snapchat har lanserat solglasögon med namnet Spectacles, och de kan spela in video.

16 november 2016 av Christian Slot

Snapchat har lanserat solglasögon med namnet Spectacles som kan spela in video, och de kan köpas redan nu i automater.

Inte någon spionkamera

Glasögonen är gjorda för att vara lättanvända: Ta på dig dem, tryck på en knapp på bågen, och glasögonen skickar video till din smartmobil via Bluetooth. Det är dock ingen idé att försöka leka spion med dem - inbyggda dioder blinkar när du spelar in för att omgivningen ska veta att kameran är aktiv.

Ta en närmare titt på Spectacles Glasögonen spelar in i ett runt filmformat för att bilden ska kunna vridas och kunna visas i rätt format oavsett på vilken ledd du håller mobiltelefonen.

Säljs i automater Spectacles-glasögonen kostar cirka 1000 kronor, och de kan enbart köpas i automater som till att börja med enbart placeras ut på olika platser i USA. Exakt var dessa automater kommer att sättas upp är tills vidare en hemlighet.

150 miljoner användare Snapchat är ett av världens största sociala nätverk, enligt Bloomberg har det 150 miljoner dagliga användare som huvudsakligen är unga människor.

Via Snapchat skickar användare bilder, video- och textmeddelanden till varandra. Meddelandena raderas efter tio sekunder om de inte sparas i en Story, som andra användare kan se i 24 timmar.

> Läs mer om foto

Kanske är du intresserad av...