Flickr logo

Flickr får omfattande uppdateringar

Bildtjänsten Flickr får ny kostym och större lagringsutrymme.

22 maj 2013

Yahoos populära bildtjänst Flickr får inte bara ny design, utan även möjlighet att hantera videoklipp i upplösningen 1080p. Samtidigt får användarna en terabyte gratis lagringsutrymme för sina bilder och videoklipp. Enligt Yahoo ska det nya gränssnittet vara betydligt snabbare än det tidigare gränssnittet, samtidigt som ska ge användare en bättre överblick över sitt material tack vare dynamisk visning av bilder. Inspirationen är hämtad från Flickrs appar i mobiltelefoner.

Bakom kulisserna får alla användare en terabyte lagringsutrymme, och i samband med detta gör man det även möjligt att ladda upp bilder i betydligt högre upplösningar än tidigare, plus videoklipp på upp till tre minuter i upplösningen 1080p.

Användarnas reaktioner på de grafiska förändringar har inte enbart fått beröm från användarna, där många menar att gränssnittet fungerar dåligt, och ställer till med problem för personer med synnedsättningar. Flickr själva kommenterar klagomålen med att det är stora förändringar som har genomförts och att det kan ta tid att vänja sig vid det nya gränssnittet.

Kanske är du intresserad av...