nypc_komse_142014

Vilken dator ska jag välja?

Ska din nästa dator vara en bärbar, en stationär eller kanske något helt annat? Möjligheterna är många, och här får du all hjälp du behöver för att välja rätt.

15 december 2014

Vilken sorts dator ska du skaffa när den du har nu behöver bytas ut? Du kan givetvis köpa en stationär eller en bärbar dator – men du kan ju dessutom överväga en ultrabärbar, en pekdator, en smartmobil eller en kombinerad pekdator och bärbar dator. Här ger vi dig en komplett överblick över de många olika datortyperna som finns, så att du lättare kan ta reda på vad som passar dina behov.

En gång i tiden var det lätt att köpa en ny dator. Före 2010 fanns det praktiskt taget bara två olika typer av datorer: stationära och bärbara. Ville du ha en stor och kraftfull dator med stora utbyggnadsmöjligheter köpte du en stationär pc, ville du spara plats och kunna ta med dig datorn när du reste någonstans köpte du en bärbar. I dag – bara några år senare – ser världen annorlunda ut, och butikernas hyllor svämmar över av datorer i alla möjliga former och storlekar. Det finns pekdatorer, allt i ett-datorer där dator och skärm är hopbyggda och 2-i-1-datorer som både är bärbar och pekdator samtidigt.

Kanske är du intresserad av...