CES 2016-intro

Välkommen till CES 2016

CES 2016: PC-tidningens reporter är på plats i Las Vegas för att rapportera om alla nyheter från världens största elektronikmässa. CES pågår för fullt och på vår Facebooksida kan du läsa om alla nyheterna och trenderna från mässan.

5 januari 2016

Sedan 1967 har CES, Consumer Electronics Show, varit stället där världens tillverkare av elektronik har visat sina nya produkter. 1970 debuterade till exempel videobandspelaren här och 1981 visades de första cd-skivorna. 2010 var det dags för Android-enheterna att dyka upp. I år är 3600 företag på plats i en skön blandning från nystartade småföretag till de största elektronikjättarna på världsmarknaden. Det kommer att visas nya uppfinningar och idéer i långa banor och vi ser fram emot att gå på upptäcktsfärd bland alla montrar. Häng med du också!

Banbrytande nyheter Även om CES bara är en branschmässa kom det förra året över 170000 besökare från hela världen och arrangörerna förväntar sig minst lika många i år. Ett stort tema förra året var så kallade wearables, alltså smart elektronik som man bär på sig, till exempel armband, klockor eller kläder. En svensk översättning kanske kan vara smartaccessoarer eller e-plagg. En annan trend var vardagliga prylar som kopplas upp mot internet, till exempel tvättmaskiner, vågar och hemlarm.

Frågan av vilka trender som lyser starkast i år? Inom de närmaste dagarna vet vi.

På vår Facebooksida håller du dig uppdaterad om alla nyheterna från CES 2016.

Läs mer från CES 2016

Kanske är du intresserad av...