Sandisk Connect Wireless Stick

Trådlöst i fickformat

Sandisk presenterar trådlöst USB-minne.

28 juli 2015

Företaget Sandisk, kanske främst kända för sin tillverkning av olika datorminnen, har lanserat ett USB-minne som bjuder på en del extrafunktioner. Minnet heter Connect Wireless Stick och är till utseende och grundläggande funktion ett vanligt USB-minne med en lagringskapacitet från 16 upp till 128 gigabyte beroende på modell. Minnets fysiska mått är 77 x 19 x 11 millimeter och vikten 22 gram.

Det speciella med Connect Wireless Stick är bland annat att den har inbyggt trådlöst nätverk vilket går det enkelt att dela, överföra och komma åt bilder och videoklipp mellan USB-minnet och mobila enheter samt datorer. Det trådlösa protokoll som används är 802.11n och upp till tre användare samtidigt överföra filer, spara och dela bilder och filmer, eller strömma HD-video och musik. Det inbyggda batteriet kan med en full laddning strömma film till en ensam användare i upp till 4,5 timmar. USB-anslutning gör att det även går att använda enheten som ett vanligt externt minne genom att ansluta det till en USB-port på en dator.

Sandisk Connect Wireless Stick finns i lagringsstorlekarna 16, 32, 64 och 128 gigabyte och kostar från ungefär 300 till 1000 kronor.

Kanske är du intresserad av...