Spar penge komse 012016

Spara tusenlappar på datortillbehör

Oavsett om du ska köpa en hdmi-kabel eller en mobiltelefon kan det finnas pengar att spara. Det kan vara stor prisskillnad mellan den billigaste och den dyraste modellen, och frågan är om det alltid är bäst att koncentrera sig på det dyraste alternativet? Vi har svaret.

21 december 2015

Är det här verkligen nödvändigt? Lägg frågan på minnet och ställ den till dig själv nästa gång du går in i elektronikaffären med datortillbehör på inköpslistan. Denna enkla fråga kan nämligen spara en förmögenhet åt dig när du ska investera i datorutrustning, eftersom den kanske kan hindra dig från att köpa något som är onödigt dyrt.

Är det till exempel nödvändigt att köpa en hdmi-kabel med guldkontakter för över 1?000 kronor, när det går att få en mer normal för ett par hundralappar? Det korta och enkla svaret är: nej. Sladdar tillhör en av de produktkategorier där prisskillnaden kan vara mycket stor, trots att skillnaderna på sladdarna är väldigt små. Är det klokt att investera i den senaste routermodellen, när förra årets modell kan hittas mycket billigare? Här är svaret ett mer trevande nej, eftersom nyare modeller kan vara snabbare och erbjuda mer, men en ett år gammal modell är ofta mer prisvärd.

Kanske är du intresserad av...