Collage_komse_072014

Gör flotta kollage av dina bilder

I stället för att dina egna bilder ligger oanvända på en hårddisk kan du sätta ihop dem till fräcka kollage och skriva ut dem.

11 maj 2014

Programmet Collagerator som du kan använda för att skapa snygga kollage av digitala foton är enkelt och intuitivt att jobba med. Välj bilder och en mall, ändra eventuellt lite på resultatet och så är allt klart. Det färdiga kollaget ska bara skickas på e-post eller skrivas ut.

Det fina med Collagerator är med andra ord att du inte behöver fundera på en massa inställningar under arbetets gång. Du kan få ett färdigt kollage efter bara fem musklick.

Även om allt således går att göra ganska enkelt och överskådligt så visar vi också hur du kan få nytta av programmets många inställningar. Gott om möjligheter för den som vill vara kreativ. I Collagerator kan du nämligen anpassa precis hur varje bild i kollaget ska placeras för att få just det resultat som passar exakt på väggen i vardagsrummet – eller för att bilderna ska visas i kronologisk ordning. Tyvärr kan du inte skriva ut det färdiga kollaget direkt från programmet, däremot kan du spara det i en rad bildformat som du sedan kan använda, exempelvis Word, för att därefter skriva ut.

Kanske är du intresserad av...