Spar blaek komse 042016

Spara pengar på dina utskrifter

Literpriset på skrivarbläck är högre än för de exklusivaste av parfymer, så det finns mycket pengar att spara om du lyckas sänka din bläckförbrukning. Så här gör du för att få fler utskrifter från varje bläckpatron.

22 februari 2016

Med en uppsättning goda råd går det att spara uppemot en tredjedel av den totala bläckförbrukningen. Om du har för vana att skriva ut webbsidor med onödigt många bilder och reklam minskar du förbrukningen betydligt mer än om du bara skriver ut rena textsidor. Det är givetvis näst intill omöjligt att svara på exakt hur mycket du och din skrivare kommer att spara, då detta beror mycket på vad och hur mycket du skriver ut.

Rekommendationerna i artikeln bryr sig dock inte om ifall det står Canon, HP eller något annat på din skrivare. Här handlar det om att göra intelligentare utskrifter och spara på färger, undvika att skriva ut onödiga detaljer samt motionera bläckpatronerna med jämna mellanrum.

Det kan låta lockande att spara pengar genom att helt enkelt inte skriva ut något, men en inaktiv skrivare med intorkade och därmed oanvändbara bläckpatroner kan bli en dyr historia.

Kanske är du intresserad av...