Sparetips_komse_112012

De bästa spartipsen för din skrivare

En billig bläckskrivare är sällan billig när du börjar syna den i sömmarna, och det svider i plånboken varje gång du måste ge dig ut för att köpa bläckpatroner. Med våra tips räcker bläcket mycket längre.

23 juli 2012

Få många fler spartips för skrivaren i artikeln

Från det allra enklaste till det komplicerade – här får du tips som kan minska skrivarens löpande utgifter till mindre än en tredjedel.

Utrustade med en precisionsvåg och en massa goda idéer har vi testat en rad kreativa spartips för bläckskrivaren. En del av resultaten var direkt överraskande medan andra bekräftade våra antaganden. Vi förvånades till exempel över hur mycket bläck som går åt vid rengöring av munstyckena och hur stor skillnad i pris det är mellan att skriva ut i utkast- och standardkvalitet. Testresultatet har mynnat ut i en rad goda råd och kunskap om var det lönar sig bäst att spara. Det spelar ingen roll om du har en foto- eller kontorsskrivare, våra tips hjälper dig att spara pengar.

Vi har testat alla tips och noga räknat ut hur mycket det går att spara. Samtidigt har vi placerat det på en skala för att du lätt ska kunna se hur svårt/lätt det är att utnyttja tipset.

En lång rad tips

Bättre utskriftsvanor: Skrivaren är inställd på att prestera bästa möjliga resultat. Men allt behöver inte vara snyggt, ofta räcker det med att det är lätt att läsa. Vi visar hur du undviker att använda för mycket bläck.

Skrivarens dåliga vanor: Skrivaren spiller en del bläck på att rengöra munstycken med mera. Det kan bidra till snyggare tryck men ger ofta upphov till onödigt spill. Vi hjälper dig att hitta en lagom hög nivå för underhåll.

Smarta verktyg: Ofta skriver du ut grafik och annat som egentligen inte behövs – något som kan vara svårt att undvika. Med våra verktyg kan du skaffa dig full kontroll över vad din skrivare egentligen spottar ut.

Få många fler spartips för skrivaren i artikeln

Kanske är du intresserad av...