CES2016-Samsung1

Senaste nytt från Samsung

CES 2016: Med en enorm ljusshow och dramatiskt buller och bång höll Samsung sitt stora pressmöte på hotell Mandalay Bay i Las Vegas för att visa alla nyheter inför 2016. Vi var förstås på plats.

7 januari 2016

Samsung tillverkar många olika produkter och inför året som kommer visar de upp allt från tvättmaskiner och kylskåp till högtalare och nya samarbeten med andra tillverkare för att göra livet lättare för alla konsumenter. Mest intressant är kanske ändå företagets nya smart-tv, en hybrid-pc samt nya versioner av smartklockan Gear S2 Classic.

Nya tv-apparater med superhög upplösning En av de första och största nyheterna som Samsung visade upp är en ny serie så kallade SUHD-tv. Det rör sig om stora tv-apparater i storlekar från 49 till 88 tum med 4K-upplösning. Mest intressant är att tv-apparaternas smarta funktioner har uppdaterats så att de nu kan känna igen de enheter som ansluts till dem, som till exempel spelkonsoler eller tv-boxar. Enligt Samsung ska det därmed gå att styra alla enheter som är anslutna till tv:n via tv:ns fjärrkontroll.

Smartklockor i guld och platina Förra året lanserade Samsung smartklockorna Gear S2 och Gear S2 Classic. Nu kommer det två lyxversioner av klockorna platinerade i guld respektive platina. Klockorna kostar 5000 kronor när de börjar säljas i februari.

Hybrid-pc med Windows 10 Mest spännande på datorfronten är att Samsung presenterar sin första Galaxy-pekdator med Windows 10. Det rör sig om en jätte på tolv tum. Galaxy TabPro S har en AMOLED-skärm med upplösningen 2160x1440 pixel. Batterierna räcker i 10,5 timmar och lagringen sker på en ssd-enhet på 128 eller 256 gigabyte. TabPro S väger 693 gram och ska vara ett alternativ till ultrabärbara pc.

På vår Facebooksida håller du dig uppdaterad om alla nyheterna från CES 2016.

Läs mer från CES 2016

Kanske är du intresserad av...