stavefejl_komse_172011

Undvik stavfel

Använd stavningskontrollen, autokorrigering och synonymer.

29 november 2012

Stavnings- och grammatikkontrollen hjälper dig att hitta alla irriterande stav- och skrivfel i Worddokument. Vi visar hur du använder stavningskontroll, autokorrigering och synonymordboken. Den senare hjälper dig att hitta rätt alternativ till ditt ordval i dokumentet.

Kolla dokumentet med stavningskontrollen Word lägger löpande till röda och gröna markeringar under felaktiga ord. Rött betyder att det är ett stavfel och grönt anger grammatikfel. Du kan rätta felen i takt med att du ser dem eller kontrollera och rätta hela texten samtidigt med stavningskontrollen.

Autokorrigering hittar felen Funktionen Autokorrigering rättar skrivfel samtidigt som du skriver, men kan också förvandla tangenttryckningar till tecken, symboler eller enkla grafiska element. Skaffa kontroll över inställningarna i Autokorrigering och bestäm hur mycket den ska blanda sig i arbetet.

Översätt en text Word kan översätta text till ett annat språk på två sätt. Det ena översätter ett helt dokument och visar resultatet i din webbläsare. Det andra översätter markerad text direkt i Word.

Kanske är du intresserad av...