KOM_SV_171071-NR09_C_Goer_Windows_komplet_Web

Sista pusselbitarna till Windows

Det saknas en del småsaker i varje version av Windows. Viktiga funktioner som operativsystemet inte kan hantera utan små tilläggsprogram. Här hittar du de bästa.

30 maj 2014

Windows är inte bara ett program, det är i lika hög grad ramen kring en rad inbyggda program och hjälpverktyg. Vissa är oumbärliga, andra används mer sällan och en del är så primitiva att de flesta skaffar sig något annat i stället. Men det finns också funktioner som många tycker fattas helt. Smarta finesser som varje dator borde ha redan när man packar upp den. Vi tittar på funktionerna som borde finnas och ger förslag till några bra program som motsvarar kraven.

På vissa punkter har Windows blivit bättre för varje version, exempelvis är den inbyggda defragmenteringen nu så effektiv att den duger bra, andra funktioner har däremot bara försvunnit. Windows brukade till exempel ha ett bra inbyggt e-postprogram, men eftersom fler och fler fått webbpost (exempelvis Microsofts eget Outlook eller Gmail) är det nedlagt. Här får du de bästa hjälpprogrammen – du väljer själv vilka du vill använda.

Kanske är du intresserad av...