KOM_SV_171018-NR13_S_StifinderTips_Web

20 tips till Utforskaren

Under en stor del av den tid du använder Windows befinner du dig i programmet Utforskaren, där du har tillgång till alla dina filer. Här visar vi hur du kan arbeta effektivare med detta kraftfulla verktyg.

6 september 2014

Den oumbärliga Utforskaren ger tillgång till alla filer och mappar som finns på hårddisken. Programmet hjälper dig att hitta och se allt som finns i datorn och på nätverket, om du till exempel delar mappar med andra datorer eller på en server. Det ger dig även en överblick över extra lagringsutrymmen som externa hårddiskar och usb-minnen, inklusive lagringstjänster online som till exempel OneDrive och Dropbox.

Utforskaren innehåller väldigt många funktioner, men för flera av dem är det inte uppenbart att de ens existerar, till exempel olika möjligheter att sortera och visa innehållet i mappar. I den här artikeln får du många tips om hur du tar kontrollen över Utforskaren. När du har lärt känna detta praktiska redskap kommer det att bli mycket lättare för dig att använda datorn som du vill.

Utforskaren har som så många andra delar av Windows förändrats med tiden. Trots olikheterna fungerar de flesta av artikelns tips oavsett om din dator har Windows XP, Vista, 7 eller det nyaste Windows 8. Från och med Windows 7 och framåt är Utforskaren dessutom mer kraftfull än någonsin.

Kanske är du intresserad av...