smartere_komse_062014

Ny startknapp i Windows (och fler nya funktioner)

Har du Windows 8 eller någon äldre version av operativsystemet ger Pokki en ny startknapp med många bra funktioner.

14 april 2014

När Microsoft skapade Windows 8 försvann Start-menyn och samtidigt också Startknappen som fanns i tidigare versioner. Många användare saknade knappen med de möjligheter den erbjöd. Därför skyndade sig programmerarna bakom Pokki att erbjuda den finessen, och trots att Microsoft med uppdateringen av Windows 8 har återinfört en slags Start-knapp så har du fler möjligheter med Pokki. Det är kort och gott ett enkelt sätt att få tillbaka många av de funktioner som fanns i tidigare Windowsversioner.

Trots att Pokki med sin Startknapp i första hand vänder sig till Windows 8-ägare, och trots att vi här visar steg för steg-anvisningar för bara det senaste operativsystemet, kan många andra också ha glädje av det. Har du en äldre version av Windows (eller bara inte intresserar dig för Start-knappen), har Pokki nämligen också andra funktioner. Det gäller speciellt en rad små program – så kallade appar – som du kan starta via Pokki. Med appar kan du bygga in nya smarta funktioner i alla versioner av Windows, eller kanske skaffa en enkel möjlighet att hålla ett öga på väder, e-post och annat som normalt bara ligger gömt bakom en adress i webbläsaren.

Pokkis förmåga som Start-knapp och dess många smarta funktioner har visat sig vara så bra att en av de största datortillverkarna, Lenovo, har valt att installera programmet på alla de Windows-datorer de levererar till försäljning.

Kanske är du intresserad av...