Windows 8

Microsoft ger upp Windows 8

Nu kommer det inte fler säkerhetsuppdateringar till Windows 8 – läs hur du framtidssäkrar din pc.

12 januari 2016

Det tre år gamla operativsystem Windows 8 överges nu officiellt av Microsoft. Det kommer inte att släppas några fler säkerhetsuppdateringar till operativsystemet som väckte stort rabalder när det lanserades. Användare som fortfarande har Windows 8 ombeds i stället att uppgradera till Windows 8.1 eller Windows 10.

När Windows 8 kom den 26 oktober 2012 blev många användare missnöjda med det nya operativsystemet eftersom det var så drastiskt annorlunda jämfört med Windows 7 som det ersatte. Tanken med Windows 8 var att det skulle fungera lika bra i pekdatorer som i traditionella pc, men det många tyckte det var alltför krångligt att använda i en vanlig dator.

Med Windows 8 introducerades de färgglada och fyrkantiga panelerna på Startskärmen. Panelerna var tänkta att vara stora och tydliga för att man skulle kunna starta appar genom att peka på skärmen. Det var nog många beredda att förlåta, men när det visade sig att den klassiska Start-menyn var borttagen blev kritiken så kraftig att Microsoft såg sig tvingade att ta fram Windows 8.1 redan efter ett halvår. Start-menyn kom dock inte tillbaka förrän i Windows 10.

Fram till och med den 29 juli 2016 är det gratis att uppgradera Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1 till Windows 10.

>Allt om Windows 10

Kanske är du intresserad av...