windows_komse_152012

Allt om Windows 8

Du har aldrig förr testat något som ens liknar det här! Windows 8 är laddat med nyheter och skiljer sig rejält från sina föregångare. Det är snabbare, enklare och smartare, men det krävs förklaringar – dem får du här.

9 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Windows 8.

Tre år efter att Windows 7 såg dagens ljus är Microsoft färdiga med uppföljaren. Det rör sig inte om en vanlig uppdatering av utseendet eller att den bakomliggande tekniken fått en ny och nästan osynlig upprustning, nej, här har hela systemet fått en ansiktslyftning och det mesta är nytt inom de flesta områden.

Nya Windows är skapat för att användas på surfplattor, datorer och datormobiler. Därför är det grafiska gränssnittet utformat för att inte kräva en stor och kraftfull dator, och till på köpet kan det styras med fingrarna via en liten beröringskänslig skärm. Vi var lite nervösa för att det nya beröringskänsliga gränssnittet skulle göra det svårare att styra med tangentbord och mus, men faktum är att det har blivit enklare. Det har till och med dragit med sig nyskapande funktioner, exempelvis den geniala sökmotorn som vi tittar närmare i artikeln.

Kanske är du intresserad av...