Uundværlige komse 072015

8 bästa apparna till Windows 8

Med Windows 8 fick vi appar och paneler på våra datorer, ungefär som på smartmobiler. Här plockar vi fram några av de bästa apparna och tipsar om hur du använder dem.

3 maj 2015

Det är ingen hemlighet att det tagit tid för många att vänja sig vid Windows nya startsida, vars design bland annat kallats för Metro och Modern. Många föredrar fortfarande skrivbordet som förr i tiden, vilket är anledningen till att Microsoft från och med Windows 8.1 lade till möjligheten att hoppa över Startskärmen och komma direkt till skrivbordet när datorn startar. Därför är det många som nästan aldrig ser Startskärmen med sina aktiva paneler som visar senaste nytt och om det har kommit e-post, utan att ens behöva starta dessa program. Det är verkligen synd att många inte använder Startskärmen eftersom den i själva verket är väldigt smart. Det finns många bra appar och en så kallad Store (butik), som gör det enkelt att hitta program utan att behöva oroa sig för virus eller sabotageprogram. Appar meddelar själva när det har kommit uppdateringar, så att du inte behöver fundera på saken.

Här presenterar vi åtta av de bästa apparna till Windows 8 och tips om hur du får ut mest nytta och nöje av dem. Om du tillhör dem som fortfarande klamrar dig fast vid skrivbordet visar vi ett trick för hur du kan starta appar utan att behöva lämna skrivbordet.

Kanske är du intresserad av...