Windows10

Windows 10-uppdatering ger problem

För den som använder andra program än Windows egna standardprogram för att visa film, surfa på internet, visa bilder med mera kan den senaste uppdateringen av Windows 10 medföra problem.

Flera Windows 10-användare har rapporterat att den senaste uppdateringen till operativsystemet förhindrar dem att använda andra än Windows egna program och appar som standardprogram för att till exempel spela film, visa bilder och surfa på internet.

Uppdateringen, som heter KB 3135173, kom förra veckan och är en kritisk uppdatering som innehåller flera rättelser till såväl webbläsaren Edge som säkerhetsinställningar i operativsystemet.

Problemet med att ha andra program som standardprogram ser ut att vara ett fel och Microsoft kommer sannolikt att rätta till det snart. Microsoft har dock ännu inte kommentera ärendet officiellt.

Eftersom detta problem inte tycks drabba alla rekommenderar vi trots allt installation av KB 3135173. Uppstår det problem som du inte kan leva med går det alltid att använda systemåterställningen för att gå tillbaka till Windows som det var före uppgraderingen.

Kanske är du intresserad av...