Windows 10 Fall Creators Update

Nu kan du uppdatera Windows till den nyaste versionen.

© MyImages - Micha / Shutterstock

Skaffa den nya Windows 10-uppdateringen

Den senaste Windows 10-uppdateringen, Fall Creators Update, innehåller många spännande funktioner. Så här installerar du den nu i din Windows 10-dator.

17 oktober 2017

Nu är den här, Microsofts nya uppdatering till Windows 10 – Fall Creators Update.

Det innebär radera av nya och smarta funktioner, men du kanske tvekar om det är läge att uppdatera direkt eller som du ska vänta?

Vi har tittat lite på den nya uppdateringen och några av de nyheter och förbättringar som den innehåller.

Nyheter i Windows 10 Fall Creators Update

  • Ny Foto-app som gör det enklare att redigera och organisera bilder. Ta exempelvis en titt på Historiemix, som gör bildspel av semesterbilderna.  
  • VR byggs nu in i Windows 10. Har du en VR-kompatibel dator och ett VR-headset är det bara att hoppa kliva in i de virtuella verkligheterna.
  • Paint 3D gör det ännu enklare att arbeta med 3d-bilder och det går till exempel att se hur en egenritad 3d-figur rör sig på gatan.
  • Datorn kan kommunicera med Android-telefoner, så att det går att öppna en webbsida i telefonen och jobba vidare med den i datorn. Läs mer.
  • Utöver det gör Fall Creators Update det lättare att komma åt dina kontakter och andra möjligheter att skräddarsy inställningarna för exempelvis längre batteritid.

Så här uppdaterar du till Fall Creators Update

Börja med att kontrollera att din dator kan köra den nya versionen av Windows 10.

Datorn måste minst ha en processor på en gigahertz, en gigabyte ramminne för 32-bitarsversionen eller två gigabyte ramminne för 64-bitarsversionen samt minst 16 gigabyte ledigt på hårddisken för 32-bitarsversionen eller 20 gigabyte ledigt för 64-bitarsversionen.

Glöm inte bort att ta backup INNAN du uppdaterar till Windows 10 Fall Creators Update. I nummer 18/2017 av PC-tidningen får alla prenumeranter bland annat ett utmärkt backupprogram…

När uppdateringen är redo till din dator meddelar Windows 10 det.

Kan du inte vänta på Mirosoft går det att hämta uppdateringen nu på den här webbsidan.

> Läs fler nyheter, tips och trick till Windows 10

Kanske är du intresserad av...