Windows 10 uppdatering

Varje vår och höst får Windows 10 nya funktioner, men i höst blir det sparsamt med stora nyheter.

© Microsoft

Så blir höstens Windows 10-uppdatering

Det blir få revolutionerande nya funktioner när Microsoft skickar ut nästa stora uppdatering i september – men det finns förbättringar.

Du lär inte behöva avsätta speciellt mycket tid för upptäcktsfärder i nya menyer och program när Microsoft släpper årets andra stora uppdatering till Windows 10.

Vanligtvis brukar de två stora uppdateringarna som släpps varje år innehålla mängder av nya verktyg, men det verkar inte bli så i höstens uppdatering om man ska tro Microsoft själva. På företagets webbplats har de kommit med en del information om vad vi kan förvänta oss. 

Bättre prestanda framför nya funktioner

I stället för ett ymnighetshorn av nya funktioner kommer det i stället att erbjudas "förbättrad prestanda och kvalitetsförbättringar". Det kommer bland annat att omfatta en optimering av själva uppdateringsprocessen, som i framtiden ska genomföras snabbare och med färre avbrott än tidigare.

Installationen av uppdateringar är ett av de områden där Microsoft generellt lägger ner mycket arbete för att förbättra Windows. 

Få mer kontroll över dina uppdateringar

Om du har tittat in i Windows Update-menyn kommer du att upptäcka att det redan nu har tillkommit nya funktioner - i vart fall om du har installerat uppdateringen som släpptes i våras. Det finns fler möjligheter att ta kontroll över uppdateringarna.

Nu kan du välja under vilken tidsrymd som du är mest aktiv, och under den perioden kommer Windows inte att installera eller genomföra några uppdateringar. 

> Läs allt om den nya och de tidigare uppdateringarna av Windows 10 här

Pausa uppdateringar i upp till  35 dagar

I och med höstens uppdatering blir det möjligt att pausa uppdateringar i upp till 35 dagar, och du kan välja hur stor procentandel av internetuppkopplingens bandbredd som uppdateringen får utnyttja. 

Detta är en fördel som du inte har någon snabb uppkoppling, och uppdateringar för tillfället lägger beslag på så stor del av bandbredden att annat internetanvändande blir lidande.

Den kommande uppdateringen förväntas lanseras i september och under de kommande månaderna slussas ut till datorer över hela världen. 

Du kommer att kunna hämta den genom att öppna Inställningar och klicka på Uppdatering och säkerhet - uppdateringen kommer att dyka upp automatiskt när du kan uppdatera.

Kanske är du intresserad av...