Redstone 4: Här är nyheterna i nästa Windows 10-uppdatering

I april kommer nästa stora uppdatering av Windows 10 som, precis som tidigare, är gratis. Den nya versionen som går under namnet Redstone 4 innehåller en rad nya funktioner. Här är några av dem.

15 februari 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Varje år i mars/april och september/oktober släpper Microsoft en ny stor uppdatering till Windows 10. Det innebär att det snart är dags för en mer genomgripande uppdatering av Windows 10 igen.

Uppdateringen, som går under namnet Redstone 4, släpps i mars och nyfikna användare har redan kunnat förhandstesta den nya versionen.

Här är sex av de mest intressanta nyheterna som tillförs Windows 10 i och med den nya uppdateringen.

6 nya funktioner i Windows 10

Bilderna visar hur de nya funktionerna ser ut i den engelska utgåvan av Windows 10. Vi har inte tillgång till den svenska versionen ännu.

1. Upptäcker nya Bluetooth-enheter

Redstone 4: Ny stor uppdatering till Windows 10
Hittar Bluetooth-enheter

Windows 10 kan automatiskt nu upptäcka nya Bluetooth-enheter som är i närheten av datorn.

Det här lilla meddelandet visas när det finns en ny Bluetooth-enhet tillgänglig. Med ett klick på Connect paras datorn och enheten ihop.

2. Skriv ut webbsidor utan reklam

Redstone 4: Ny stor uppdatering till Windows 10
Spara bläck

Med funktionen Clutter-free printing i Edge går det att skriva ut webbsidor utan att reklam och ovidkommande trams följer med.

3. Använd flera grafikkort och spara ström

Redstone 4: Ny stor uppdatering till Windows 10
Spara energi

Om det finns ett särskilt grafikkort i datorn, förutom det som sitter på moderkortet, kan nu båda användas. Tanken är att det inbyggda grafikkortet, som drar mindre ström, kan användas vid enklare arbete i exempelvis Word, medan det mer avancerade grafikkortet bara aktiveras när det behövs.

4. Radera all information Microsoft har samlat i datorn

Redstone 4: Ny stor uppdatering till Windows 10
Radera data

Microsoft har fått en del kritik för sin omfattande insamling av användarinformation i Windows 10. Microsoft hävdar dock att de data som samlas in enbart används för diagnosticering. Nu blir det möjligt att ta bort all data som Windows 10 har samlat in.

5. Verktygsfält för spel

Redstone 4: Ny stor uppdatering till Windows 10
Verktyg för spel

Det kommer ett nytt verktygsfält som kan visas i spel för att exempelvis ta bilder och dela dem med vänner som också gillar samma spel.

6. Windows Defender byter namn

Redstone 4: Ny stor uppdatering till Windows 10
Säkerhet

Det inbyggda säkerhetscentret i Windows 10 som heter Windows Defender, byter nu namn till Windows Security. Här finns datorns samlade säkerhetsinställningar.

> Läs mer om Windows 10

I Fördelszonen hittar du flera säkerhets- och optimeringsprogram som gör Windows 10 ännu bättre. När du köper PC-tidningen kommer du åt allt innehåll i Fördelszonen.

Prova 1 nummer av PC-tidningen och kom åt allt i Fördelszonen för endast 29 kronor.

Kanske är du intresserad av...