OneDrive i Windows 10 äter snabbt upp mobildata om telefonen används som hotspot

OneDrive slukar data från ditt mobilabonnemang

© Shutterstock

OneDrive slukar mobildata

Många användare är missnöjda med OneDrive, som anklagas för att dra stora mängder mobildata när telefonen används som hotspot.

9 februari 2017 av Christian Slot

Använder du din mobiltelefon som hotspot för att exempelvis kunna surfa med den bärbar datorn i sommarstugan eller på resan, bör du tänka dig för.

Risken är nämligen överhängande att Windows 10 snabbt slukar all data i mobilabonnemanget.

Windows-användare klagar på OneDrive

Orsaken OneDrive, som är Microsofts onlinelagringstjänst.

OneDrive synkroniserar filer även om datorn är ansluten till internet via mobiltelefonen, vilket innebär att datamängden som ingår i mobilabonnemanget snabbt kan gå åt om många stora filer ska skickas fram och tillbaka mellan OneDrive online och OneDrive-mappen i datorn.

Så låter det i alla fall på  OneDrives forum.

- Jag har förbrukat tre gigabyte på bara ett par minuter. Wow. Med 4G-hastighet. Jag är överraskad över hur Windows 10 kan pausa andra filhämtningar, men inte OneDrive när datorn är ansluten med ett datamängdsbegränsat abonnemang, skriver användaren Ridhuan.

- Jag lärde mig detta den hårda vägen i går när jag kopplade min Surface Book till min iPhone på ett café för att jobba i någon timme. Det gick åt 13 gigabyte mobildata. Jag utgick från att jag var skyddad när jag angav att anslutningen gick på taxameter. Det blev en dyr lektion, skriver Michael Morgan i OneDrives forum.

Tills Microsoft kommer med en lösning är rekommendationen att OneDrive inaktiveras i datorn om mobilen används som hotspot.

Läs mer nedan om hu du gör det.

Kanske är du intresserad av...