paint 3d topbox

Nya Paint får 3d-krafter

Programmet kommer i början av nästa år, och det får en rad helt nya funktioner.

1 november 2016 av Mikkel Jacobsen

Microsoft presenterade nyligen en rad nya program, vilka kommer att vara en del av nästa stora uppdatering till Windows 10 som kallas Creators Update. Ett av dessa program är en helt ny version av det Paint, detta både utskällda och älskade program som har varit en del av Windows-upplevelsen sedan 80-talet. Microsoft har gett den nya versionen av programmet namnet Paint 3D.

Skapa dina egna 3D-modeller

Den nya versionen ha, precis som namnet påstår, ett stort fokus på att skapa i tre dimensioner. Alla objekt kan omvandlas till 3d-modeller som kan vändas och vridas efter behov. Det kommer även att vara möjligt att använde en mobiltelefon som 3d-skanner för att läsa in föremål i programmet för vidare bearbetning.

Det kommer även att vara möjligt att importera andra användares 3d-modeller, och kombinera dem med sina egna skapelser. När du är klar med ditt mästerverk, kan det till exempel delas på Facebook eller skrivas ut med en 3d-skrivare om du har tillgång till en sådan.

Paint 3D kommer att vara en inbyggd del av gratisuppdateringen Windows 10 Creators Update, som av allt att döma kommer att släppas i början av nästa år.

Här kan du se en demonstration av Paint 3D och hur det går till att läsa in tredimensionella objekt.

Kanske är du intresserad av...