19h2 update Avast Free Antivirus Avg

Du kan inte få den senaste uppdateringen om du inte uppfyller Microsofts krav.

Ny Windows-uppdatering enbart för mönsterdatorer

Om du inte uppdaterar dina säkerhetsprogram kommer Microsoft att placera dig längst bak i kön för halvårsuppdateringen 19h2 till Windows 10.

Den senaste stora Windows-uppdateringen, som släpptes tidigare i november, är inte tillgänglig för alla.

Det är många datoranvändare som helt enkelt inte kan installera 19h2, som uppdateringen heter.

Enligt publikationen Techdows har Microsoft valt att avvakta med att göra uppdateringen tillgänglig för användare som har äldre versioner av säkerhetsprogram från Avast och AVG installerade på sina datorer. 

Den nya uppdateringen skiljer sig från tidigare genom att den primärt innehåller felkorrigeringar och mindre förbättringar. Av samma anledning genomförs uppdateringen mer diskret och utan att det behövs några omstarter. 

Men alltså inte om du har gamla säkerhetsprogram på datorn. Du kan läsa mer om uppdateringen här.

Uppdatera Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus är en av de produkter som Microsoft anser bör vara uppdaterad. Det är också det antivirusprogram som vi på PC-tidningen rekommenderar. I Fördelszonen finns den senaste versionen av Avast Free Antivirus, som du bör hämta direkt om du vill ha tillgång till den senaste versionen av Windows. Hämta programmet här (kräver inloggning).

Enligt Microsoft är det tekniskt möjligt att hämta 19h2-uppdateringen (via Windows Update) även om du har ett gammalt antivirus från AVG eller Avast, men de avråder starkt från att göra det.

Läs om andra problem med 19h2

Du kan hela tiden följa med i hur det går med den nya halvårsuppdateringen. 

Microsoft har själva gjort en statussida med alla nyheter och problem kopplade till uppdateringen. Besök sidan här (på engelska).

Kanske är du intresserad av...