Ny Windows 10-uppdatering kommer i april

Snart är det dags för Windows 10 att bli ännu bättre.

3 januari 2017 av Mikkel Jacobsen

Enligt webbplatsen MSpoweruser.com som vänder till Windows-entusiaster håller Microsoft på att lägga sista handen på nästa stora Windows 10-uppdatering. Avsikten ska vara att uppdateringen, som går under namnet Creators Update, ska vara klar för lansering i april.

Creators Update kommer bland annat att innehålla en helt ny 3d-version av ritprogrammet Paint, nya chatt-möjligheter, ett musikprogram där du kommer att kunna komponera egen musik, förbättringar av webbläsaren Edge och inbyggt stöd för Virtual Reality.

Vi har tidigare skrivit om Paint 3D här.

Det finns inte något konkret datum för lanseringen av Creators Update, och för att säkerställa att uppgraderingen ska komma att gå så smidigast som möjligt för så många användare som möjligt, är det inte omöjligt att Microsoft kan komma att skjuta på lanseringen. De kan också komma att slussa ut uppgraderingen i vågor, i stället för till alla användare samtidigt.

För riktigt otåliga användare ska det vara möjligt att uppdatera manuellt redan vid lanseringen. Vi lär ha anledning att återkomma om detta när den tiden närmar sig.

Har du ännu inte Windows?

Det är fortfarande möjligt att uppgradera till Windows 10 utan att det kostar något om du utnyttjar länken på Microsofts sida för hjälpmedelstekniker.

Det finns inte någon kontroll för huruvida du faktiskt använder ökad tillgänglighet eller ej, det enda du behöver är ett fungerande serienummer för Windows 7 eller Windows 8.

Kanske är du intresserad av...