Windows 10 uppdatering

Windowsuppdateringen November Update, med tilläggsnamnet 19h2, kommer i november 2019.

Ny stor Windows-uppdatering på ingång

Om ett par veckor är höstuppdateringen 2019 på väg ut till alla Windows 10-användare. Den skiljer sig markant från de senaste årens halvårsuppdateringar. Läs mer om uppdateringen.

Microsoft håller fast vid sin uppdateringsrytm med en större uppdatering varje halvår. Nu är det dags igen. Microsoft har sagt att den senaste uppdateringen kommer att vara tillgänglig innan novembers utgång.

Uppdateringen heter Windows November 2019 Update men brukar även kallas för 19h2 (andra halvåret 2019). Den kommer efter några problematiska uppdateringar som vållade en del problem för datorer världen över.

Några råkade ut för att deras trådlösa nätverk inte fungerade, medan andra drabbades av att deras datorer tappade tempo.

Det är förmodligen därför som 19h2-uppdateringen skiljer sig mycket från de tidigare 1809- och 1903-uppdateringarna. 

Halvårsuppdatering som tar hand om fel

19h2 erbjuder, till skillnad från föregångarna, inte några större funktioner eller verktyg, utan bara mindre ändringar och rättningar av fel.

Det är kanske inte så roligt för oss som hungrar efter nyheter, men i gengäld kan vi få färre bekymmer och kan luta oss tillbaka för att vänta på den stora våruppdateringen.

Novemberuppdateringen liknar egentligen mer de regelbundna uppdateringarna som brukar komma varje månad via Windows Update, än en stor halvårsuppdatering. Enligt Microsoft betyder detta även att uppdateringen blir betydligt mindre än vanligt. 

Bara en större ändring i gränssnittet

Alla ändringar i 19h2 är dock inte osynliga. Sökfunktionen i Utforskaren ändras så att sökresultaten visas i en rullmeny direkt när du börjar skriva i sökfältet.

Så här ser funktionen ut på engelska, men kommer naturligtvis att fungera på samma sätt i svenska Windows 10.

Ny sökfunktion i Windows 10

Sökfunktionen kommer att presentera sökresultaten på ett nytt sätt.

Om du vill veta mer om när större förändringar kom till Windows 10, kan du leta efter svaret i PC-tidningens utförliga artikel om Windows-uppdateringar.

Kanske är du intresserad av...