Nya funktioner i Windows 10

Med Fall Creators Update får Windows 10 en rad nya funktioner.

© Windows 10

Ny jätteuppdatering till Windows 10

Windows 10 uppdateras i slutet av september med Fall Creators Update, som innehåller flera nya och spännande funktioner. Läs mer om vad som är att vänta.

24 augusti 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Det går inte särskilt länge mellan de stora uppdateringarna av Windows numera. Det är inte mer än ett halvår sedan som Windows 10 uppdaterades med Creators Update, trots det är det redan dags för nästa genomgripande uppdatering. 

I september kommer nämligen Fall Creators Update till Windows 10 och precis som förra gången finns det många spännande nyheter att se fram emot. 

3d-objekt i bilder

Med en ny funktion går det att få AR-funktionalitet i datorn, det vill säga det som kallas för förstärkt verklighet eller Augmented Reality på engelska. 

Den nya funktionen bygger vidare på Paint 3D, som vi fick i och med förra uppdateringen. Nu går det att lägga in 3d-objekt i bilder som du tar själv.

Mer utrymme på hårddisken

Uppdateringen innebär att OneDrive-mappar visas tillsammans med andra mappar i Windows utan att filerna måste sparas på hårddisken. Det går alltså att använda onlinemappen på samma sätt som en vanlig mapp. 

Gör egna filmer

Bland alla nya appar hittar vi Historiemix, med vilken det går att klippa ihop egna filmer med 3d-objekt, musik och tjusiga övergångar mellan videoklippen. Appen ersätter gamla Movie Maker. 

Uppdateringen börjar att portioneras ut under september. 

> Allt om Windows 10: Nyheter, tips, guider, hemliga genvägar med mera. 

Kanske är du intresserad av...