Windows10

Microsoft pressar på med Windows 10!

Nu installeras Windows 10 även om du bara stänger uppgraderingsfönstret.

Kanske har du godkänt uppgraderingen av din Windows 7-, 8- eller 8.1-dator utan att veta om det. Microsofts senaste serie av poppuppfönster innebär nämligen att du accepterar uppgraderingen även om du bara stänger fönstret via det röda stängningskrysset överst till höger.

Nu kan du inte säga NEJ till uppgraderingen När Microsoft gjorde uppgraderingen till en så kallad rekommenderad uppgradering i Windows Update innebär det i praktiken att det inte går att säga nej till den. Det går bara att välja mellan att installera nu eller att installera senare. Stänger du bara fönstret uppfattar Windows Update det som ett godkännande.

Microsoft påpekar att det alltid går att ångra sig. De försvarar sig med att det går att aktivt stänga av automatisk installation av rekommenderade uppgraderingar och att den som har fått Windows 10 installerat kan ångra sig inom 30 dagar. Den som behöver hjälp hänvisas till Microsofts support.

Windows 10 kostar snart Microsoft satsar stenhårt på att få så många användare av Windows 7, 8 och 8.1 som möjligt att uppgradera till Windows 10 medan det fortfarande är kostnadsfritt. Det erbjudandet tar slut den 29 juli 2016. Därefter får alla betala de 1 200 kronor som Windows 10 Home kostar.

Använder du Windows 7, 8 eller 8.1 och inte vill uppgradera till Windows 10 kan du hämta programmet Never10 från Fördelszonen HÄR

Mer om Windows 10

Kanske är du intresserad av...