Marisa Rogers från Microsoft berättar att Windows 10-användare gärna delar med sig av informationen som operativsystemet samlar in.

Marisa Rogers från Microsoft berättar att Windows 10-användare gärna delar med sig av informationen som operativsystemet samlar in.

Microsoft: Användare delar gärna med sin av sin Windows 10-information

Sedan lanseringen av Windows 10 har Microsoft fått massiv kritik för att företaget samlar in information från sina miljontals användare. Men de flesta har faktiskt ingenting emot att dela med sig av informationen, enligt Microsofts sekretesschef.

Det kanske kommer som en överraskning för ganska många, men den så högljutt kritiserade insamlingen av användningsinformation och statistik i Windows 10 är faktiskt helt okej enligt de flesta Windows-användare. 

Det säger Microsofts sekretesschef, Marisa Rogers, i ett blogginlägg på Microsofts webbplats.

Du kan läsa hennes hela inlägg här.

De flesta delar med sig av allt

Enligt Marisa Rogers accepterar hela 71 procent av alla Windows 10-användare en fullständig insamling av information - utan att ändra standardinställningarna. Enligt företaget betyder det att användarna accepterar och är nöjda med standardinställningarna. 

Detta betyder att det samlas in information från bland annat webbläsaren, appar och utrustning. denna anonymiserade information används sedan för att prioritera och korrigera felhantering och göra operativsystemet bättre.

Läs Marisa Rogers blogginlägg här.

Om du vill stänga av funktionen, och därmed göra det svårare för Microsoft att förbättra operativsystemet, kan du läsa här hur du ska bära dig åt för att stänga av funktioner.

Kanske är du intresserad av...