Mac, PC IBM, Effektiv

Apple-användare är ofta effektivare än WIndows-användare. Det visar en stor undersökning från IBM.

Mac-användare är effektivare än Windows-användare

Företaget IBM har undersökt vilka av deras anställda med Mac- respektive Windows-datorer som klarar sig bäst. Undersökningen blev en stor triumf för Apple eftersom medarbetare med Mac-datorer visade sig vara mycket effektivare än sina Windows-grannar.

21 november 2019 av Steffen Nielsen

Det brukar urarta till en veritabel religionsdebatt när folk diskuterar om Microsofts eller Apples produkter är de bästa. Nu har det kommit in fakta i debatten. Det är IT-jätten IBM som står bakom de aktuella undersökningsresultaten

Företaget är i färd med att byta arbetsdatorer för sina cirka 350000 anställda, och för tillfället har 290000 gått från pc till Mac OS, som är Apples operativsystem. 

Det är i samband med detta som IBM har undersökt hur de två grupperna klarar sig i förhållande till varandra.

Mac-användare är effektivare

Även om vi här på PC-tidningen skriver om Windows är IBM:s slutsats tydlig: Mac-användare klarar sig bättre. 

Undersökningen visar bland annat att 22 procent fler av Mac-användarna klarade sig bättre än förväntningarna vid sina medarbetarutvärderingar. 

Även ekonomiskt var Apples operativsystem bättre, då Mac-användares säljavtal i snitt var värda 16 procent mer än pc-användarnas.

Windows-uppdateringar skapade besvär

Undersökningen visade dessutom en tredje slutsats som vi på PC-tidningen kan sätta oss in i. 14 procent av Windows-användarna rapporterade att de upplevde problem med att uppgradera från en Windows-version till den senaste. Bland Mac-användarna var det bara 2 procent som upplevde problem när en ny version av Mac OS skulle installeras.

Lyckligtvis finns det många Windows-program som kan göra dig effektivare vid datorn. 

I Fördelszonen finns en mängd olika optimeringsprogram. Du hittar innehållet i Fördelszonen här, och leta reda på optimeringsprogrammen genom att markera Optimering under Genre i menyn till vänster.

Kanske är du intresserad av...