Ändra sekretessinställningarna när du har installerat Creators Update till Windows 10.

Uppdateringen Creators Update ändrar tillbaka sekretessinställningarna.

Koll på säkerheten efter Windows 10-uppdateringen

Har du installerat Creators Update till Windows 10? Då ska du ta en titt på sekretessinställningarna. Här är fyra punkter du bör kontrollera.

19 april 2017 av Steffen Nielsen

Med den stora uppdateringen Creators Update till Windows 10 som precis har kommit återställs alla sekretessinställningar. Det innebär att Microsoft kan samla in data om vad du gör i Windows.

Det är en smaksak hur mycket man vill dela med sig av till Microsoft och deras samarbetspartner. Här följer hur som helst några rekommendationer kring sekretessinställningarna.

Öppna sekretessinställningarna i Windows 10 via Inställningar i Start-menyn. Klicka på Sekretess.

De berörda inställningarna är utspridda under olika menyer. Här går vi igenom de viktigaste:

1. Menyn Allmänt

Här bör Låt appar använda annonserings-ID:t... stängas av om du inte vill att allsköns företag ska få veta vilka appar du använder, så att de kan skicka målinriktad reklam till dig.

2. Menyn Positionering

Klicka på Ändra vid Positionering för den är enheten är på och följ instruktionerna om du inte vill att Microsoft med flera ska veta var du befinner dig.

3. Menyn Kamera

Är du rädd för att någon ska kicka på dig genom webbkameran bör du stänga av den här funktionen.

4. Menyn Tal, skrift och inmatning

Allt du skriver på tangentbordet registreras och skickas till Microsoft. Vill du inte det ska du klicka på Inaktivera taltjänster och inmatningsförslag för att stänga av funktionen.

Kanske är du intresserad av...