Windows10 baggrund

Fick ersättning på grund av Windows 10

Microsoft dömdes att betala 10000 dollar i ersättning för utebliven arbetsinkomst på grund av en Windows 10-uppgradering.

29 juni 2016

Amerikanska Teri Goldstein har tilldömts 10000 dollar i ersättning av en amerikansk domstol, då hennes dator laddade hem och installerade gratisuppgraderingen till Windows - mot hennes vilja. Uppdateringen gjorde, enligt Goldstein, så att hennes dator blev långsam och började krascha utan förvarning. Det slutade med att hon tvingades köpa en ny dator för att kunna utföra sitt arbete. Därmed drog Microsoft inför rätta för utebliven arbetsinkomst, och rätten gav henne rätt.

Kort efter lanseringen av Windows 10 kunde det inträffa att datorer uppgraderades mot ägarnas vilja, men problemet korrigerades snabbt av Microsoft så att alla måste godkänna uppgraderingen innan den genomförs.

Microsoft: Byt tillbaka till Windows 7 eller 8 Microsoft själva påpekar att användare som inte är nöjda med Windows 10 kan byta tillbaka till sitt tidigare operativsystem, Windows 7 eller 8, inom 30 dagar efter uppgraderingen.

Windows 10 är gratis fram till och med 29 juli, om du har en dator med Windows 7, 8 eller 8.1.

Kanske är du intresserad av...