sidste chance for windows 10

Få utrustningen att fungera med Windows 10

Kontrollera om din utrustning kommer att fungera med Windows 10 redan innan du uppgraderar, och få den att fungera efter att du har uppgraderat.

8 juli 2016

Det är faktiskt hundratals miljoner världen över som har uppgraderat till Windows 10, och för de flesta har det fungerat utan några som helst problem.

Det kan dock finnas utrustning som inte fungerar efter att du har uppgraderat från Windows 7 eller 8 till den senaste generationen av Windows.

I den här artikeln finns det hjälp att få oavsett om du är på gång att uppgradera till Windows 10, eller om du redan har uppgraderat med inte får all utrustning att fungera.

Kontrollera din utrustning Microsoft har utvecklat ett praktiskt verktyg som kan kontrollera om den utrustning du har är kompatibel med Windows, och det verktyget heter Windows 10 Compatibility Appraiser.

Det verktyget kan köras manuellt genom att du öppnar Kommandotolken, skriver in följande kommando (exakt som det står här, inklusive mellanslag) och trycker på Enter:

schtasks.exe /Run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

Få utrustningen att fungera Det finns även en enkel uppgift för alla som redan har uppgraderat till Windows 10 - uppdatera alla drivrutiner till datorutrustningen.

Öppna sökfältet, sök efter och starta Enhetshanteraren.

Klicka på de olika kategorierna för att visa de olika enheterna som de innehåller. Högerklicka på en enhet och välj Uppdatera drivrutin... i menyn.

När det dyker upp en dialogruta väljer du alternativet Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner. Följ sedan guiden och låt datorn göra arbetet.

Om inte detta skulle hjälpa, kan du behöva leta efter nya drivrutiner på webbplatsen för tillverkaren av utrustningen.

Kanske är du intresserad av...