Bill Gates talar

Bill Gates är mannen bakom Windows, men det finns en funktion som han ångrar att han tog med.

© Shutterstock

Bill Gates ångrar känd Windows-funktion

Bill Gates är en av de viktigaste personer som har varit med och skapat den datorvärld vi har i dag. Det finns dock en funktion som han önskar att han gjort annorlunda.

25 september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Windows innehåller oräkneligt många funktioner och kortkommandon och många av dem kan vi numera utantill.

Ett av de mest välkända och mes använda kortkommandona är dock inte Windows upphovsman, Bill Gates, särskilt nöjd – Ctrl+Alt+Delete.

Den välkända tangentkombinationen började som ett viktig kommando i Windows, men som numera mest använda för att starta Aktivitetshanteraren eller för att komma loss ur program som slutat att fungera.

Det är inte heller funktionaliteten av Ctrl+Alt+Delete som Bill Gates är missnöjd med.

– Hade jag kunna göra en liten ändring skulle jag ha gjort om Ctrl+Alt+Delete till en enda tangent, sa Bill Gates för ett tag sedan under en tillställning i New York.

Läs mer om Windows 10.

IBM bär skulden för Ctrl+Alt+Delete

Det är inte första gången som Bill Gates berättar om sitt missnöje med det berömda kortkommandot. År 2013 nämnde han också att han önskade att han hade gjort det enklare.

– Vi kunde lika gärna ha gjort en enda tangent, men mannen bakom IBM:s tangentbordsdesign ville inte ges oss någon sådan tangent sa Bill Gates under ett möte på Harvard University år 2013.

Det var datortillverkaren IBM som var först med tangentkombinationen Ctrl+Alt+Delete. Andra menar att Microsoft lätt kunde ha infört en speciell tangent om de ville.

Hur som helst ser det inte ut som om Bill Gates slipper det lite krångliga kortkommandot under överskådlig tid.

Kanske är du intresserad av...