Windows10 baggrund

5 svar om Windows 10

Har du precis fått Windows 10 eller funderar du på att uppgradera? Här är svaren på 5 viktiga frågor kring Microsofts senaste operativsystem.

19 maj 2016

1: Klarar min pc Windows 10? För att en dator ska klara Windows 10 måste den åtminstone uppfylla följande specifikationer: • Processor på minst 1 GHz • Minst 2 GB ramminne • Minst 20 GB lagringsutrymme • Grafikkort med DirectX 9 eller nyare • Bildskärm med en minsta upplösning på 800 x 600 pixel

2: Är Windows 10 gratis? Ja. Det kostar ingenting att uppgradera till Windows 10 från Windows 7 eller Windows 8 fram till och med den 29 juli i år. Efter det kommer uppgraderingen att kosta - dock oklart hur mycket.

3: Fungerar alla program i Windows 10? Majoriteten av alla program som fungerade i Windows 7 eller 8 fungerar i Windows 10. Vissa typer av program, till exempel antivirus, backup och andra systemverktyg kan vara problematiska, men för de flesta finns det uppdateringar till Windows 10.

4: Behövs det någon produktnyckel till Windows 10? Nej, det behövs ingen produktnyckel om du uppgraderar om du har en aktiverad originallicens av Windows 7 eller 8. Det går även att köpa Windows 10 på dvd och då följer det med en produktnyckel på samma sätt som tidigare.

5: Kan uppgraderingen ångras? När du har uppgraderat Windows 7 eller 8 med Microsofts uppgraderingserbjudande har du en månad på dig att ånga dig och nedgradera till det tidigare operativsystemet. Det sker via Inställningar i Start-menyn. Välj Uppdatering och säkerhet. Välj Återställning och klicka på Kom igång under Gå tillbaka till Windows 7 – eller Windows 8.1.

> Läs mer om Windows 10

Kanske är du intresserad av...