KOM_SV_170975-NR4_E_Fuld_kontrol_med_pc_Web

Styr åtkomsten av din pc

Genom att skapa ett lösenordsskyddat användarkonto kan du bestämma vem som ska komma åt filer och inställningar i Windows.

1 mars 2014

Om du loggar in i Windows direkt när Windows startar är datorn oskyddad och vem som helst kan komma åt allt som finns på hårddisken. Även om du litar på alla i familjen kan det vara vettigt att skydda ditt användarkonto med ett lösenord. Då kan ingen ändra på inställningarna i Windows och du får har alla bilder, dokument, länkar och allt annat för dig själv.

I den här artikeln visar vi hur man skapar ett användarkonto i Windows XP, Vista, 7 och 8. Vi visar också hur du gör för att återställer lösenordet, vilket är till stor hjälp om du skulle råka glömma lösenordet till Windows. Gör du det i vanliga fall går det inte att komma åt någonting i datorn. Allt du behöver för återställningen är ett usb-minne som du sedan förvarar på ett säkert ställe.

Har du glömt bort lösenordet till en gammal pc har vi hittat ett verktyg som du kan använda för att ta dig in bakvägen i Windows och radera lösenordet i Windows XP, Vista, 7 och 8.

Läs om hur du skapar ett nytt lösenordsskyddat användarkonto i Windows - och hur du använder PCWin Recovery.

Kanske är du intresserad av...