iphone 8

Trovärdiga rykten - Så blir iPhone 8

Ett farväl till Hem-knappen ger ännu tunnare design.

2 december 2016 av Mikkel Jacobsen

iPhone 7 kom nyligen ut på marknaden, och det kommer att ta månader innan det blir tal om en ny modell. Det hindrar dock inte internets ryktesspridare att börja tala om iPhone 8 i form av mer eller mindre sannolika gissningar, och nu spetsar även experterna öronen eftersom en mycket tillförlitlig källa ligger bakom de senaste ryktena.

Allting tyder på att Apple kommer att lansera iPhone 8 i tre olika storlekar, som ungefärligen kommer att motsvara storlekarna på iPhone 5, iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Hela framsidan ska enligt ryktena vara täckt av glas, och genom att plocka bort en fysiska Hem-knappen kommer hela telefonen att kunna göras ännu tunnare. Apple ska dessutom byta ut LCD-skärmarna mot de modernare och tydligare OLED-skärmar i de nya modellerna.

Pålitlig källa

Mannen bakom ryktena är Ming-Chi Kuo från finansföretaget KGI Securities, och han brukar vara mycket pålitlig. Han har vid ett flertal tillfällen "läckt" detaljer om kommande iPhone-modeller som har visat sig vara korrekta, och ofta flera månader innan Apple själva har berättat om dem.

Det finns med andra ord anledning att ta ryktena om iPhone 8 på allvar, så får vi se om någonting blir officiellt framemot slutet av 2017.

Läs allt om iPhone

Kanske är du intresserad av...