ios10

Nu kan du hämta iOS 10

Nu finns iOS 10 att hämta.

14 september 2016 av Mikkel Jacobsen

Den nya versionen av Apples operativsystem iOS finns nu att hämta till iPhone, iPad och iPod. iOS 10 bjuder på en lång rad spännande nyheter och optimeringar:

Meddelanden Apple har uppdaterat appen Meddelanden rejält. Det går att rita egna figurer, skicka hjärtslag och fler och framför allt större humörikoner. Den som är less på dessa små gula figurer lär bli än mer så nu när Apple storsatsar på olika sätt att uttrycka sig utan att skriva ett enda ord.

Radera förinstallerade appar Det går att radera vissa av Apples förinstallerade appar. De raderas inte i vanlig mening, utan det är bara ikonerna som döljs. Funktionaliteten finns alltså kvar via till exempel Siri. För att få tillbaka dem måste de dock installeras om via App Store.

Bilder Appen för att hantera bilder och videoklipp heter ju rätt och slätt Bilder. Den har blivit duktigare på att analysera ansikten, plaster och objekt och kan länka samman bilder baserat på vilka som syns i bilderna, var de är tagna och när de togs.

Kartor Apples kartapp har städats upp och blivit tydligare. Den håller till exempel reda på var bilen är parkerad och hur trafiksituationen ser ut på den tänkta vägen för att kunna föreslå bättre alternativa rutter. Den zoomar också in och ut på ett smidigare sätt beroende på hur långt det är till nästa sväng i rutten.

Siri Siri är röststyrningsfunktionen i iOS. Den har förbättras för att förstå ännu fler ord och för att fungerar tillsammans med ännu fler fristående appar. Hittills har Siri bara fungerat med Apples egna appar.

Uppdateringen dyker automatiskt upp i iPhone eller iPad under Inställningar, Allmänt och Programuppdatering.

iOS 10 fungerar i följande enheter: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 och iPhone 7 Plus. iPad Pro 12,9", iPad Pro 9,7", iPad Air 2, iPad Air, iPad (4. generation), iPad mini 4, iPad mini 3 och iPad mini 2. iPod touch (6:e gen)

Kanske är du intresserad av...