smartphone secrets

3 appar för bättre koll

Det finns viktig information som är undangömd djupt nere i en Android-telefon. De här tre apparna ger dig bättre koll.

25 februari 2016

Det här är tre appar som verkligen kan göra skillnad i din vardag och som sparar mycket tid när du slipper leta dig igenom meny efter meny.

Den första appen är LeDo Launcher. En launcher är en typ av app som direkt visar de filer, menyer och appar som du använder oftast. LeDo Launcher fungerar i praktiken som en genvägsmeny som gör det smidigare att använda telefonen. Här finns bland annat Recent apps (senast använda appar). Samtidig sorteras resterande appar i logiska grupper, till exempel Network, Media och så vidare.

Unclouded används för att hålla ordning på alla dina lagringstjänster. Det är vanligt att Android-användare har flera onlinelagringstjänster som till exempel Dropbox, OneDrive och Google Drive. När filer sprids ut på olika tjänster kan det vara svårt att behålla kontrollen och det är lätt hänt att utrymmet tar slut på ett ställe medan det finns gott om plats på ett annat. Med Unclouded är det lätt att får en god översikt över alla tjänster på en gång.

Den smarta appen Opera Max visar bara hur mycket data de övriga apparna i telefonen förbrukar. Det går även att minska dataförbrukningen hos populära appar som YouTube, Instagram, Netflix med flera genom att komprimera video och bilder så att de blir mindre och därmed minskar datamängderna när de skickas via det mobila bredbandet.

Kanske är du intresserad av...