Minibärbar med tryckkänslig skärm

Eee PC är inte bara liten och snygg, den är dessutom ovanligt billig. Nästa generation av den bärbara minidatorn med tryckkänslig skärm och gps är snart här.

26 mars 2008

Hittills har det inte varit lätt att få tag på en bärbar pc komplett med operativsystem för cirka 3000 kronor. Men det tänker pc-tillverkaren Asus nu ändra på med sin serie bärbara minidatorer. Eee 900-serien väntas släppas i Sverige i sommar och är utrustad med bland annat Linux operativsystem, 7-tums skärm och 4 GB flashminne, som ersätter en vanlig hårddisk.

Den nya generationen Eee ska förses med en 8,9-tums tryckkänslig skärm samt gps. Utgångspriset hamnar på cirka 300 euro, beroende på om man väljer en version med 8 eller 16 GB. Eee-pc:n kan även levereras med Windows operativsystem.

De små och billiga bärbara datorerna från Asus har satt fart på utvecklingen av billiga bärbara datorer hos många konkurrenter. Och det kommer oundvikligen att komma konsumenterna till godo, även när det gäller bärbara datorer som är större än de allra minsta Eee-modellerna från Asus.

Kanske är du intresserad av...