KOM_SV_171724-NR08_J_PODCAST_Web

Radion sänder när du vill

Poddradio är det smartaste sättet att lyssna på radio. Programmen finns där när du har tid att lyssna på dem.

13 maj 2016

Bra radioprogram kan vara värda att vänta på, men det är inte säkert att du behöver göra det. I stället för att sitta vid radion och lyssna vid en bestämd tidpunkt, kan du själv bestämma när du vill höra programmet. Som en extra bonus slipper du lyssna på sådant som du inte är intresserad av.

Om du har ett favoritprogram som sänds på onsdagar går det att prenumerera på det. Då levereras det till din dator eller smartmobil, och du kan lyssna på det när du vill. Den här genvägen till smidigare radiolyssnande heter poddradio och är ett ständigt växande fenomen, inte minst i USA där populära program har miljontals lyssnare. Det finns en stor spridning av ämnen från kriminaldokumentärer och politiska debatter till miniprogram på några få minuter med kända radiopersonligheter som levererar krönikor och kåserier.

Här i Sverige ligger vi långt fram i fråga om poddradio, inte minst tack vare Sveriges Radio som både gör vanliga radioprogram tillgängliga och spelar in program exklusivt för poddradio. Det finns dessutom gott om svenska poddar tillgängliga helt gratis.

> En app för Android för att leta upp och lyssna på poddsändningar

Kanske är du intresserad av...