Jätteskärm från Panasonic

Elektroniktillverkaren Panasonic har på CES-mässan i Las Vegas presenterat en enorm plasma-tv på 150 tum. Bland nyheterna från tillverkaren finns också prototyper av en ultratunn tv och en elsnål 42-tumsskärm.

8 januari 2008

På mässan Consumer Electronics Show (CES), som hålls i Las Vegas, presenterade Panasonic tre av sina senaste prototyper av plasma-plattskärmar. De visade bland annat upp en gigantisk tv på 150 tum, en supertunn 50-tumsskärm och en energisnål 42-tumsmodell.

Man får ha ett vardagsrum av stora dimensioner för att sätta upp den stora plasma-tv:n, som enligt tillverkaren själv är den största i världen, på väggen. Tv:n är nämligen inte mindre än 3,31 meter lång och 1,87 meter hög och har en bildupplösning på 8,84 miljoner pixlar.

Panasonic visade också fram en annan ytterlighet på mässan: deras supertunna 50-tums plasma-tv. Tv:n är bara 24,7 mm djup och en fjärdedel så tunn som Panasonics tidigare plasma-modeller.

Dessutom presenterade de en prototyp av deras nya energieffektiva skärm på 42 tum, späckad av ny energisparande teknik, som enligt Panasonic reducerar energiförbrukningen till hälften jämfört med tillverkarens tidigare modeller.

Kanske är du intresserad av...