Ny processor från Intel

Intels nya processorgeneration är 40 procent snabbare än föregångaren och kan förlänga batteritiden till över 10 timmar.

© Intel

Intels nya processorer ger mer prestanda och längre batteritid

Kriget på processormarknaden tar ny fart när AMD utmanar Intel. Intel svarar med en ny generation processorer som ska ge bärbara datorer längre batteritid och betydligt högre prestanda.

2 oktober 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Intel har under många år varit processorernas okrönte konung, men under det senaste året har konkurrenten AMD utmanat med sina Ryzen-processorer, som bjuder på höga prestanda till lägre priser.

Nu svarar Intel med den 8:e generationen av företagets iCore-processorer, som går under arbetsnamnet Coffee Lake. 

Den nya generation har fyra kärnor, vilket enligt Intel resulterar i 40 procent högre prestanda än föregångarna, som bara hade två kärnor.

Längre batteritid

Det är särskilt i bärbara datorer som de nya Coffee Lake-processorerna ger stora förbättringar jämfört med tidigare. Det går inte bara snabbare, även batteritiden förlängs med flera timmar.

Enligt Intel är processorerna så strömsnåla att det går att få 10 timmars batteritid i de nya datorerna och detta även om man spelar upp 4K-film. 

Hittills har Intel släppt fyra modeller i form av i5-8250U, i5-8350U, i7-8550U och i7-8650U. 

De nya processorerna finns ibland att Dells uppdaterade version av sin bärbara succédator XPS 13 och i Acers 2 i 1-pc Acers Nitro 5 Spin.

Hela artikeln i tidningen

I det aktuella numret av PC-tidningen kan du läsa om 5 nya tekniker som du måste känna till. 

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa artikeln direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste tio numren av tidningen.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen och en snygg Bluetooth-högtalare för endast 59:50 kronor – du sparar 407 kronor.

Kanske är du intresserad av...