Microsoft Surface bord

Intelligent bord

Microsoft har vidareutvecklat sitt intelligenta och tryckkänsliga bord Surface, som ursprungligen utvecklades för hotell och företag. Nu har priset dock sjunkit så mycket att tekniken kan bli intressant för konsumenter.

18 mars 2011

Microsoft jobbar på med sin interaktiva och integrerade bordsdator Surface. I samarbete med Samsung lanserar de snart Surface 2.0, som kan mer än den första versionen samtidigt som den är både elegantare och billigare. Microsoft menar fortfarande att Surface hör hemma som en sorts informationskiosk i exempelvis hotellobbyer, butiker, restauranger och sjukhus.

Nya Surface baseras på en 40-tumsskärm från Samsung, AMD:s processor Athlon II X2 och ATI:s grafikprocessor Radeon HD 6700. Det hela styrs av Windows 7.

Surface är ett bord där bordsytan består av själva skärmen. Den är tryckkänslig och kan hålla reda på 50 punkter samtidigt. Tekniken kan identifiera text och speciella märkningar av objekt som placeras på bordet. Glaset som täcker skärmen tillverkas av företaget Corning, som bland annat gör glasen till iPhone. De lovar att glaset håller även om man tappar en ölflaska på det från en halvmeters höjd.

Surface 2.0 kommer att kosta cirka 50000 kronor.

Kanske är du intresserad av...