Google Maps i mobilen

Snart meddelar Google Maps när det är dags att gå av tåget.

© Shutterstock

Snart meddelar Google Maps när det är dags att gå av tåget

Googles karttjänst får nu en ny funktion som följer dig på offentliga transportmedel för att kunna meddela när det är dags att gå av.

Snart kan Google Maps påminna dig var och när du ska gå av tåget eller bussen. Google testar just nu en nu funktion för att ställa in larm under en resa.

När destinationen är inlagd i Google Maps går det att med den nya funktionen trycka på Start för att låta appen följa din resa på samma sätt som om du körde bil eller gick till fots.

Det går även att ställa in flera larm för resan. När larmen går visas det på skärmen även om man har lämnat appen Google Maps, så länge den är i gång i bakgrunden.

Tidigare i år kom det en annan ny funktion i Google Maps som hjälper till att hitta parkeringsplats i större städer.

Länge saknad funktion

Tidigare har det inte gått att navigera med gps:ens hjälp i Google Maps på offentliga transportmedel. Den funktionen har varit reserverad för resor med bil, cykel eller till fots. I stället har det endast gått att se rutten utan att kunna följa med i den under resans gång.

Den nya funktionen är välkommen, särskilt när man åker till nya områden som man inte känner till eller om man läser eller jobbar på tåget och kanske inte alltid är uppmärksam på hur långt man har kommit.

Hittar du inte fram kan du ta hjälp av kompisarna. De kan nämligen följa dig på Google Maps.

Google har inte meddelat när den nya funktionen ska lanseras, men enligt Techcrunch är testandet i slutfasen nu och den nya funktionen blir snart tillgänglig för alla Android-användare.

Missa inte våra 3 praktiska tips för att få ut mer av appen Google Maps i mobilen.

Se till att alltid vara beredd. Ha med dig en powerbank, som är ett portabelt batteri att ladda upp mobiltelefonen var du än är. Just nu får du en läcker powerbank och 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor. Du sparar 407 kronor.

Kanske är du intresserad av...