skaerme_komse_162012

Test av stora skärmar

Det går att köpa en platt 24-tummare för lite drygt 1 500 kronor i dag. Här vill vi se vad man får för pengarna och om de stora lågprisskärmarna är något att ha.

9 november 2012

Det finns inte många andra datortillbehör som sjunker i pris lika snabbt som platta skärmar. När det står 1 600 kronor på 24-tummarens prislapp är det dags att slå till.

Det mest positiva i det här testet är att alla skärmarna har en så pass hög bildkvalitet. Det är förstås skillnad mellan dem, men alla utom en klarar sig bra i bildkvalitetstestet och får fina betyg. Det är bra att tillverkarna har slutat att kompromissa med bildkvaliteten i billiga skärmar. I stället visar sig spar ivern på andra sätt. De flesta testdeltagare har visserligen inbyggda högtalare och de vanligaste ingångarna, men alla utom en saknar ergonomiska funktioner. Det går bara att vinkla dem lite framåt/ bakåt. Det man sparar i pengar får man alltså betala med att inte kunna ställa in skärmen precis som man vill och behöver. Den enda skärm som har vettiga ergonomiska funktioner saknar å andra sidan hdmi-ingång. Man får helt enkelt inte allt när priserna är låga.

Kanske är du intresserad av...